Branschens framtid finns i Molnet

PUBLICERAD: 29 augusti 2011
UPPDATERAD: 29 augusti

På årets bokmässa i Göteborg den 22–25 september är det premiär för ett nytt forum som den grafiska branschen bör se närmare på. Här ska det nämligen diskuteras framtid och visioner mellan olika aktörer.

Molnet, som mötesplatsen heter, är en 500 kvadratmeter stor idéverkstad där spännande samtal, föreläsningar och workshops ska inspirera till nya visioner och koncept i det ständigt föränderliga medielandskapet. Det tar avstamp framförallt i den grafiska industrin och vänder sig till alla aktörer som är i behov av förnyelse, och som vill hitta nya samarbeten för att kunna växa och utvecklas.

– Med Molnet tar Bokmässan ett steg i att utveckla ett nytt kreativt forum med fokus på det nya medielandskapet. Nästa steg blir den nya mässan – Mediedagarna i Göteborg – Meg – som genomförs i mars 2012. Vi har redan mött ett enormt intresse för Meg så här långt och ser det som spännande att skapa en fullt utvecklad mötesplats över genre- och bransch-gränserna, något som startar redan på Bokmässan i år, säger Anna Falck, vd för Bok & Bibliotek.

Molnet blir även en naturlig samarbetspartner till Mediedagarna i Göteborg – Meg – som också arrangeras av Bok & Bibliotek i Norden AB och hålls för första gången 8-9 mars 2012.

Några av de grafiska aktörer som kommer att vara på plats i Molnet är Kodak och Fält & Hässler Elanders.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper