Branschens framtid finns i Molnet

PUBLICERAD: 29 augusti 2011
UPPDATERAD: 29 augusti

På årets bokmässa i Göteborg den 22–25 september är det premiär för ett nytt forum som den grafiska branschen bör se närmare på. Här ska det nämligen diskuteras framtid och visioner mellan olika aktörer.

Molnet, som mötesplatsen heter, är en 500 kvadratmeter stor idéverkstad där spännande samtal, föreläsningar och workshops ska inspirera till nya visioner och koncept i det ständigt föränderliga medielandskapet. Det tar avstamp framförallt i den grafiska industrin och vänder sig till alla aktörer som är i behov av förnyelse, och som vill hitta nya samarbeten för att kunna växa och utvecklas.

– Med Molnet tar Bokmässan ett steg i att utveckla ett nytt kreativt forum med fokus på det nya medielandskapet. Nästa steg blir den nya mässan – Mediedagarna i Göteborg – Meg – som genomförs i mars 2012. Vi har redan mött ett enormt intresse för Meg så här långt och ser det som spännande att skapa en fullt utvecklad mötesplats över genre- och bransch-gränserna, något som startar redan på Bokmässan i år, säger Anna Falck, vd för Bok & Bibliotek.

Molnet blir även en naturlig samarbetspartner till Mediedagarna i Göteborg – Meg – som också arrangeras av Bok & Bibliotek i Norden AB och hålls för första gången 8-9 mars 2012.

Några av de grafiska aktörer som kommer att vara på plats i Molnet är Kodak och Fält & Hässler Elanders.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959