NI blir kreativa på Fotomässan

PUBLICERAD: 10 november 2011
UPPDATERAD: 10 november

Network Innovation är en av krafterna bakom Creative Center, en av många nya aktiviteter på årets upplaga av Fotomässan. På en 400 kvadratmeter stor yta skapas en inspirationsplats för alla som vill lära sig att ta bättre bilder och efterbearbeta dem.

Varje heltimme inleds en livefotografering i den stora fotostudion. Som besökare får du här chansen att se hur proffsfotografen James Holm går till väga när han ska fotografera nya Audi A5. James Holm inledde sin karriär med att fotografera actionsporter som skateboard och snowboard, men sedan drygt åtta år är bilar i fokus. Bland hans uppdragsgivare finns tidningar som Audi Magasinet, Auto Motor & Sport, Top Gear, Magasin Åre, Plaza och CS Life. Medan James Holm fotograferar kommer en illustratör att visa hur man kan utveckla bilden med endast sin fantasi som begränsning.

Efter att bilden är tagen får du som besökare möjlighet att steg för steg följa arbetet när det gäller förädling och publicering av bilden i olika medier. Detta i form av tre korta seminariepass som innehåller mängder av idéer och konkreta tips.

Slutligen kommer du att kunna prova dina nyvunna kunskaper på olika typer av kamerautrustning, verktyg, bildskärmar och skrivare. Exempelvis kan du passa på att testa Wacoms nya ritskärm Cintiq24HD och Wacom Inkling, den nya kreativa bryggan mellan papper och dator. Produkter från bland andra Epson, Eizo, Wacom, Profoto, CreativeLight, FalconEyes, PhaseOne och X-Rite kommer att finnas här.

Creative Center är ett samarbete mellan Fotomässan, Network Innovation, Epson och Eizo och startar varje heltimme från klockan 11.00 på fredag och lördag, samt 12.00 på söndag.

Fotomässans webbplats

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper