Utse de bästa kreativa idéerna

PUBLICERAD: 23 november 2011
UPPDATERAD: 23 november

Sappi släpper nu namnen på de sex som nominerats till den tolfte upplagan av Ideas that matter-tävlingen. Två vinnare kommer att utses genom publik röstning på Sappis webbplats.

– Alla bidrag visar på den passion som formgivarna har, både i fråga om ämnesområde och om den kreativa ingång de använt sig av för att kommunicera genom tryck, säger Sophie de Guignard, chef för Marketing Initiatives hos Sappi.

Två vinnare har redan utsetts av Sappi och ytterligare två vinnare utifrån sex nominerade bidrag kommer att utses av folkets röst i början av december. De nominerade bidragen är:

• Stefanie Jagschitz – Say no to poor and diseased, Nein zu Arm und Krank

• Pascal Krenn – No forest, no animals, Bund Deutscher Tierfreunde

• Koen Lamberecht – Frank & Linda, 60 years marriage, Vlaamse Alzheimerliga

• Koen Lamberecht – Louis 3,2 kg – 48 cm – 30 years to live, MUCO association

• Marie Reichl – Everyone deserves a second chance, Garbarage upcycling design

• Danielle Schaffelaars – Borst BAAN, Kenniscentrum Borstvoeding

Vill du se alla bidrag, rösta eller läsa mer om tävlingen kan du gå till Sappis tävlingssajt.

 

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1