Rapport om standardisering

Rochester Institute of Technology, RIT, i New York, har gett ut en 84-sidig rapport som sätter fokus på standardisering av tryck, processkontroll och färgstyrning.

Test Targets 10, som rapporten heter, innehåller sex kapitel, varav två uteslutande om standardisering inom tryckning. Två kapitel handlar om optisk vithet, ett om tryckfärg och ett om kalibrering av utrustning.

Rapporten är hybridproducerad med heatset- och offsettryckt inlaga och digitaltryckt omslag. Den kostar 25 dollar och kan köpas i RITs webbutik.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: