Arkitektkopia vill förenkla för utställare

PUBLICERAD: 4 januari 2012
UPPDATERAD: 4 januari

Mässmontrar och andra exponeringslösningar kräver ofta personliga möten med en designer och flera turer fram och tillbaka. Ett arbete som ofta är både kostsamt och tidsödande. Arkitektkopia vill förenkla detta arbete med sin nya tjänst Monterdesign online.

Hela arbetet sköts via webben. Kunden fyller i ett kontaktformulär med önskemål, viktig basinformation och laddar upp logotyper och andra underlag. En professionell designer tar sedan vid och gör ett tredimensionellt förslag som gås igenom med kunden i ett webbmöte. Förändringar och tillägg görs direkt i mötet.

– Behövs det bokar vi ett ytterligare webbmöte, men i många fall kan vi klara hela arbetet redan första gången”, berättar Sonny Forsgren, designer på Arkitektkopia.

– Vi har från början ett strukturerat underlag att arbeta utifrån, vilket spar mycket tid. För kunden innebär det att hela arbetet kan skötas bekvämt från skrivbordet. När vi är överens har kunden tydliga 3D-skisser på montern, en specifikation på vad som ingår och en offert på att bygga den – direkt i datorn. Dessutom kan vi även ta hand om transport, uppsättning, nedtagning och lagring, om kunden önskar det, förklarar Sonny.

– Monterdesign online är ett exempel på tjänster som flyttar fysiska möten och arbete till molnet. Vi på arkitektkopia utvecklar idag flera nya applikationer för företagens marknadsavdelningar och byggindustrin som effektiviserar arbetet och ger betydande besparingar, säger Lars Franzén, vd på Arkitektkopia.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg