SWEDMA samarbetar internationellt

PUBLICERAD: 23 januari 2012
UPPDATERAD: 23 januari

SWEDMA ingår nu officiellt partnerskap för Guldnyckeln med den internationella reklam- och marknadsföringstävlingen Echo Awards. De som vinner guld vid Guldnyckeln den 22 mars 2012 är därmed direktkvalificerade till semifinalen i årets upplaga av International Echo Awards.

Under det senaste året har det pågått ett intensivt förändringsarbete med Guldnyckeln, dels för att öka jämförbarheten och tydligheten, dels för att göra tävlingen mer internationell till sin karaktär. Det är det senaste som nu får sin slutliga utdelning, när SWEDMA, intresseorganisationen för direktmarknadsföring, för sin nu 30-åriga tävling Guldnyckelns del sluter ett samarbetsavtal med den amerikanska organisationen DMA och deras internationella tävling Echo Awards.

Det nya samarbetet går under namnet International ECHO Awards Alliance Partnership och effekten för dem som tävlar i svenska Guldnyckeln är att de som vinner guld anses vara av sådan kvalitet att de direkt blir kvalificerade för semifinal i den internationella systertävlingen.

– Det här är riktigt kul och visar tydligt den internationella höjd Guldnyckeln nu utvecklats till, säger Marianne Lager, SWEDMAs informationschef och projektansvarig för Guldnyckeln.

Även om samtliga guldvinnare i Guldnyckeln direkt kommer att vara kvalificerade för ECHO Awards, krävs en särskild anmälan av den som vill få chansen att vinna pris också internationellt. SWEDMA kommer i samband med Guldnyckeln 2012 att informera om hur en sådan tävlingsansökan går till och vilka kriterier som gäller för deltagandet.

Guldnyckeln 2012 äger rum på Globen Annexet i Stockholm den 22 mars. Mer information om tävlingen och den tillhörande inspirations- och kunskapsdagen finns på Guldnyckelns webbplats.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449