Dubbelbestruken kraftliner från M-real

PUBLICERAD: 25 januari 2012
UPPDATERAD: 25 januari

M-real lanserar två dubbelbestrukna white top-kvaliteter i form av Kemiart Graph+ och Kemiart Lite+ framtagna för wellförpackningar, produktställ och butiksskyltar.

Den dubbla bestrykningen ska ge en jämnare och glansigare yta för bättre tryckbarhet och färgtäckning, ljusare färger och högre detaljskärpa, menar företaget.

Kemiart Graph+ har utvecklats för preprint i såväl flexo som offset, screen och vattenbaserad inkjet. Kemiart Lite+ är utvecklad för flexo postprint. Tillsammans med Kemiart Ultra och Kemiart Brite utgör de ett kraftlinersortiment för alla applikationer.

Lanseringen av de dubbelbestrukna produkterna är resultatet av M-reals investering på 16 miljoner euro som slutfördes i oktober 2011. Den omfattade en ombyggnad av linermaskinens bestrykningsdel.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke