Epson sänker skyltföretagens kostnader

PUBLICERAD: 10 februari 2012
UPPDATERAD: 14 november

Epson utvecklar sin storformatsskrivarserie för skylt- och reklammaterial med SureColor S-30600. Det är en 64 tums (162,5 cm), fyrfärgs (CMYK), rullmatad skrivaren med miljövänligt bläck och erbjuder enligt Epson ett nytt förhållande mellan pris och prestanda i denna högst konkurrensutsatta sektor.

 

S-30600 kan producera affischer, skyltar, banderoller, bakgrundsbelysta paneler och reklammaterial till fordonsdekorer, inrednings- och utställningsmaterial. En mängd olika rullmedia stöds för tillförlitlig och kostnadseffektiv utskrift på vinyl-, PVC- och genomskinlig film, på fotopapper samt en mängd populära banderollmaterial.

 

 

Enkel hantering av stora arbetsvolymer med utskriftshastigheter från 7,3 till 29,4 m2/timme beroende på utskriftsläge, varav den första hastigheten är typisk för inomhusaffischer och den senare för utomhusbanderoller. Det finns också ett läge för maxkvalitet för arbeten som måste tåla den mest kritiska granskning, vilket använder sig av skrivarens fulla upplösning på 1440 x 1440 dpi.

 

Epson har tagit fram ett nytt bläck – Epson UltraChrome GS2 – utformat för att fungera perfekt ihop med S-30600 och Epsons nya generation av TFP-skrivhuvud. UltraChrome GS2 bygger vidare på fördelarna hos UltraChrome GS (används på Epson Stylus Pro GS6000) med en ny gul sammansättning som är mer ljusbeständig. UltraChrome GS2 är luktfri, nickelfri och kräver ingen speciell ventilation, vilket innebär att S-30600 kan användas i kontorsmiljöer.

 

Kostnaderna och miljöpåverkan reduceras med skrivarens ENERGY STAR-certifierade energieffektivitet.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper