Müller Martini på Drupa

PUBLICERAD: 24 april 2012
UPPDATERAD: 24 april

Müller Martini visar nya produktionssystem och möjligheter för optimering av existerande system. Digitala lösningar från företaget kommer också att visas hos HP och KBA.

Förutom huvudmontern visas digitala lösningar från Müller Martini också hos HP och hos KBA. I HPs monter visas en Sigma Line för bokproduktion inline, ansluten efter den nya HP Inkjet Web Press. I KBAs monter falsas tidskrifter och brochyrer inline samt häftas på Sigma Line efter den nya Rota Jet 76.

På programvarusidan visar företaget sitt data- och processstyrningssystem, Connex. Lösningen gör det möjligt att automatisera alla Müller Martini-system, från enskilda maskiner till komplicerade produktionslinjer. Denna standardisering gör att maskinerna kommunicerar med varandra, och med Connex kan de kopplas upp mot ett MIS. Connex är baserat på JDF/JMF-gränssnitt.

Företaget visar även följande lösningar:

• Müller Martini VSOP offsettryckmaskin för emballeringsmaterial

• Ett nytt ibladningssystem för produktion av tidningar och direktreklam

• Högaktuella system för hårdpärmsproduktion

• Nya möjligheter för rygghäftning med ibladning inline

• Nya lösningar för limbindning med kostnadseffektivitet och korta behandlingstider med tekniken Motion Control

• Lösningar för efterbehandling vid digitaltryck, anpassade till de nya tryckmaskinernas ökade prestanda – för produktion av böcker, tidskrifter och kataloger

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449