Müller Martini på Drupa

PUBLICERAD: 24 april 2012
UPPDATERAD: 24 april

Müller Martini visar nya produktionssystem och möjligheter för optimering av existerande system. Digitala lösningar från företaget kommer också att visas hos HP och KBA.

Förutom huvudmontern visas digitala lösningar från Müller Martini också hos HP och hos KBA. I HPs monter visas en Sigma Line för bokproduktion inline, ansluten efter den nya HP Inkjet Web Press. I KBAs monter falsas tidskrifter och brochyrer inline samt häftas på Sigma Line efter den nya Rota Jet 76.

På programvarusidan visar företaget sitt data- och processstyrningssystem, Connex. Lösningen gör det möjligt att automatisera alla Müller Martini-system, från enskilda maskiner till komplicerade produktionslinjer. Denna standardisering gör att maskinerna kommunicerar med varandra, och med Connex kan de kopplas upp mot ett MIS. Connex är baserat på JDF/JMF-gränssnitt.

Företaget visar även följande lösningar:

• Müller Martini VSOP offsettryckmaskin för emballeringsmaterial

• Ett nytt ibladningssystem för produktion av tidningar och direktreklam

• Högaktuella system för hårdpärmsproduktion

• Nya möjligheter för rygghäftning med ibladning inline

• Nya lösningar för limbindning med kostnadseffektivitet och korta behandlingstider med tekniken Motion Control

• Lösningar för efterbehandling vid digitaltryck, anpassade till de nya tryckmaskinernas ökade prestanda – för produktion av böcker, tidskrifter och kataloger

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS