Müller Martini på Drupa

Müller Martini visar nya produktionssystem och möjligheter för optimering av existerande system. Digitala lösningar från företaget kommer också att visas hos HP och KBA.

Förutom huvudmontern visas digitala lösningar från Müller Martini också hos HP och hos KBA. I HPs monter visas en Sigma Line för bokproduktion inline, ansluten efter den nya HP Inkjet Web Press. I KBAs monter falsas tidskrifter och brochyrer inline samt häftas på Sigma Line efter den nya Rota Jet 76.

På programvarusidan visar företaget sitt data- och processstyrningssystem, Connex. Lösningen gör det möjligt att automatisera alla Müller Martini-system, från enskilda maskiner till komplicerade produktionslinjer. Denna standardisering gör att maskinerna kommunicerar med varandra, och med Connex kan de kopplas upp mot ett MIS. Connex är baserat på JDF/JMF-gränssnitt.

Företaget visar även följande lösningar:

• Müller Martini VSOP offsettryckmaskin för emballeringsmaterial

• Ett nytt ibladningssystem för produktion av tidningar och direktreklam

• Högaktuella system för hårdpärmsproduktion

• Nya möjligheter för rygghäftning med ibladning inline

• Nya lösningar för limbindning med kostnadseffektivitet och korta behandlingstider med tekniken Motion Control

• Lösningar för efterbehandling vid digitaltryck, anpassade till de nya tryckmaskinernas ökade prestanda – för produktion av böcker, tidskrifter och kataloger

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Allvarlig olycka i Kina påverkar priset på tryckfärger globalt

I slutet av mars inträffade en allvarlig olycka vid kemikalieföretaget Jiangsu Tianjiayi Chemical i Kina. Förutom de många omkomna och skadade i olyckan har det också en allvarlig inverkan på den globala råvarukedjan, inklusive material som används i uv-tryckfärger, skriver Flint Group i ett pressmeddelande.

Publicerat av: 

Umeåtryckeri ska modernisera

NRA Repro har mycket på sin att göra-lista. I det korta perspektivet ska de ställa om till mer rationella arbetsflöden för att möta efterfrågan på små serier och snabba leveranser. På några års sikt planeras flytt till nybyggda lokaler som ska öppna upp för ett mer lean-inspirerat produktionsflöde.

Publicerat av: 

Plockmatic släpper vattenbaserat lackverk

Plockmatic Industrial fortsätter utvecklingsresan med Argos Solutions och presenterar en vattenbaserad lösning speciellt utvecklad för lackning av digitaltryckta förpackningar.
– Jag vet att intresset kommer att vara stort även från andra områden, då vi här har en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning, säger Tommy Segelberg, ansvarig för Plockmatic Industrial.

Publicerat av: