Petratto rullar upp digitaltrycket

PUBLICERAD: 8 maj 2012
UPPDATERAD: 8 maj
Diego Casagrande, försäljnings- och produktchef, och Björn Åsell, Schneidler, bakom D-Index D-trim, en maskin för registerstans och trimning av omslag med flik.

Italienska Petrattos svenska distributör Schneidler, med vapendragaren Björn Åsell, visade på Drupa-mässan flera smarta lösningar för digitaltryck under varumärket Digi-SI.

Hjärtat i denna serie och den lösning som får det hela att fungera är Digiroll, en modul som rullar upp de printade arken på en stor vals. Upp till 20 000 ark med en ytvikt på mellan 80–400 gram får det plats på en vals. Digiroll kan kopplas direkt till den arkbaserade digitalpressen i A4-format via avläggarmodulen D-In. Det fina med Digiroll är att du kan ha flera stående och sedan bara koppla på en rulle när det är dags att efterbehandla.

När det är dags att efterbehandla placeras Digiroll bakom D-out, som är iläggarenheten. De båda enheterna är kompatibla med efterbehandlingsutrustning som falsning, häftning och broschyrproduktion från en rad leverantörer, även om Petratto har egna lösningar också, förstås.

Några av de egna linorna från Petratto innefattar D-Booklet maker, för stationshäftade broschyrer, D-Fold, för enklare utskick, D-Saddle stitching, sadelhäft, samt D-Photobook, med falsning och bigning för fotoboksproduktion.

Läs vidare

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm