Petratto rullar upp digitaltrycket

Diego Casagrande, försäljnings- och produktchef, och Björn Åsell, Schneidler, bakom D-Index D-trim, en maskin för registerstans och trimning av omslag med flik.

Italienska Petrattos svenska distributör Schneidler, med vapendragaren Björn Åsell, visade på Drupa-mässan flera smarta lösningar för digitaltryck under varumärket Digi-SI.

Hjärtat i denna serie och den lösning som får det hela att fungera är Digiroll, en modul som rullar upp de printade arken på en stor vals. Upp till 20 000 ark med en ytvikt på mellan 80–400 gram får det plats på en vals. Digiroll kan kopplas direkt till den arkbaserade digitalpressen i A4-format via avläggarmodulen D-In. Det fina med Digiroll är att du kan ha flera stående och sedan bara koppla på en rulle när det är dags att efterbehandla.

När det är dags att efterbehandla placeras Digiroll bakom D-out, som är iläggarenheten. De båda enheterna är kompatibla med efterbehandlingsutrustning som falsning, häftning och broschyrproduktion från en rad leverantörer, även om Petratto har egna lösningar också, förstås.

Några av de egna linorna från Petratto innefattar D-Booklet maker, för stationshäftade broschyrer, D-Fold, för enklare utskick, D-Saddle stitching, sadelhäft, samt D-Photobook, med falsning och bigning för fotoboksproduktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: