Vivid laminerar det mesta

PUBLICERAD: 22 maj 2012
UPPDATERAD: 22 maj

Vivid är ett brittiskt företag som specialiserat sig på lamineringslösningar för en rad olika applikationsområden och format. I Sverige säljs lösningarna av Tryckfaktor som numera är ett dotterbolag till Scandraft. Tryckfaktor säljer hela Vivids program av lamineringsmaskiner, Easymount för storformatslaminering och Matrix för omslagslaminering

Vivid har hela bredden inom laminering, såväl storformatslaminatorer upp till 210 cm arbetsbredd, som omslagslaminatorer i olika prisklasser.

– Det sker en stark expansion inom alla lamineringsområden hos Tryckfaktor, inom både storformats- och omslagslaminering, säger Bore Johansson på Tryckfaktor. Scandrafts starka ställning som leverantör av material till storformat och bildproduktion kommer accelerera detta ytterligare, menar Bore Johansson.

Enheten Matrix 370 är en lösning som gått hem i Svedala, med installationer hos Fototext, Majornas Copy, INEKO, Markbladet med flera. Hos lejonparten hos dessa står det en Matrix och laminerar omslag till fotoböcker och pocketböcker. Enligt Bore Johansson är 370:an en prisvärd enhet för mindre upplagor, perfekt för den digitala produktionen, med en prislapp på under 100 000 kronor.

Har man något mer modesta lamineringsbehov finns även enheten Matrix Duo. Den är manuellt matad, men klarar både enkel- och dubbelsidigt och har den viktiga anticurl-funktionen som gör att man får ett plant slutresultat. Duo-enheten kostar runt 30 000 kronor.

 

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959