Dubbelt upp hos Duplo

PUBLICERAD: 24 maj 2012
UPPDATERAD: 24 maj

Dbmi Saddle System är en ny sadelhäft för digital produktion. Den visades upp för första gången på Duplos öppna hus i samband med flytten till nya lokaler i Surrey utanför London i februari.

Maskinen klarar format från CD-omslag upp till 350 x 610 millimeter och har en kapacitet på upp till 9000 exemplar per timme. Med DBMi Saddle System har Duplo fokuserat på automation, flexibilitet och stabilitet. Lösningen klarar flera olika papperskvaliteter och varje avläggare kan styras i fråga om luft och vakuum.

Just flexibiliteten i applikationerna är framträdande för Dbmi Saddle System. Maskinen klarar även det allt populärare formatet A4-landskap och ner till 90 x 75 millimeter. Och inställningstiderna är ingen flaskhals. När AGI besökte Duplos Drupa-monter såg vi att det gick att ställa om mellan produktioner på runt en minut.

Varje torn i modellen DSC 10/60 i kan leverera upp till tio ark till big- och falsenheten DBMS-F. Varje underset eller inlaga linjeras med två uppsättningar sidoguider innan de levereras genom bighjulen och vidare till en plogfals. Därefter går de vidare till sadelhäften som har två, tre eller fyra häfthuvud, beroende på applikation. Efter häftning levereras seten till trimmerenheten DBMS-T och därefter till trekniven DKT-200 (om en sådan är installerad) för trimning av sidor eller topp-botten. Men det smarta med systemet är att det finns en optionell slitter som kan monteras i DKT-200. Den gör att du kan ta SRA3- eller B3-ark som är printade 2-upp och stoppa in i DBMi Saddle System och få ut färdiga broschyrer x 2.

 

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959