Trådbindning för digitaltryck

PUBLICERAD: 24 maj 2012
UPPDATERAD: 24 maj

Italienska Zechini, säljs av Insert Nord, är en maskinleverantör på efterbehandlingssidan med 60 år på nacken. Stallet består av flera lösningar inom i synnerhet bokproduktion och flera lösningar är nischade för de lite mindre volymerna.

Smyth F1088 är en trådbindningsmaskin från Zechini som kan användas för både offsettryckt och digitaltryckt material. Närmast till hands är dock de mindre digitaltryckta upplagorna. Fördelen med trådbundet ligger främst i att boken blir mer hållfast och ligger mer plant.

Med limbundna böcker som körs på en digitalprinter så finns alltid risken att sidor kan släppa eftersom det förekommer olika sorters kemikalier i den digitala processen.

Med trådbindningsteknik så har du således lite större valfrihet av papperskvalitet. Minsta signaturstorlek är 80 x 135 millimeter, max är 510 x 550 millimeter.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke