Fotoklok vinner igen

PUBLICERAD: 28 maj 2012
UPPDATERAD: 28 maj

Tidningen Fotosidan Magasin har testat åtta leverantörer av fotoböcker på den svenska marknaden för att se hur bra de är. Resultatet visar att Fotoklok från Skene och Blurb från USA är bäst i test.

– Detta är andra gången vi vinner ett stort test, Förra gågen vann vi Kamera & Bilds test och nu Fotosidan Magasin, det visar att vi är en aktör att räkna med, säger vd Tomas Hammarström.

När tidningen Fotosidan Magasin valde att testa fotoböcker tog de fasta på fem egenskaper: bokkvalitet, bildkvalitet, programvara, leveranstid och valuta för pengarna. Med högsta betyg för sin bildkvalitet och bäst omdöme för en programvara som både är ”pedagogisk och rolig” utsågs Fotokok till delad förstaplats i testet.

– Kvalitet är A och O, vi jobbar ständigt med att förbättra våra böcker och att bli utsedd till bäst i test av fotosidan betyder mycket för oss, Fotoklok är det enda företaget i testet som producerar sina böcker i Sverige, det visar att även Sverige kan, säger Tomas Hammarström.

Fotoklok.se är en av de nyaste aktörerna på marknaden och har levererat fotoböcker sedan 2010. Fotoklok drivs av företaget markbladet digitaltryck och printshop. Böckerna trycks i HP indigo 5500.

 

Testet publiceras i Fotosidan Magasin nummer 3, 2012.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449