Sveriges senaste tryckeri

PUBLICERAD: 29 maj 2012
UPPDATERAD: 29 maj
Från vänster: Stefan Wallin, Q Fotolab, Anders Dahlgren, Svensk Skolfoto, Magnus Bagge Tema klasskort, Trond Eliasson, Ariel Foto, samt Lars Axelsson, Q Fotolab.

Q Fotolab, med säte i Örebro, har en inriktning på produktion av skolfoton och kataloger. Företaget har nu storsatsat på ett nytt digitaltryckeri.

I samband med att Q Fotolab nu startar tryckeriverksamhet har lokalerna blivit för små och ett nytt eget hus har därför byggts på tomten intill. De nya lokalerna är på hela 2200 kvadratmeter och är väl anpassade för verksamheten.

Investeringar har gjorts i ny fotoframkallare från Image Solutions, en Xerox Igen XXL digital tryckpress samt en C.P Bourg Nearline bookletmaker från Insert Nord.

Lokalinvigning och driftsättning skedde den 21 maj med cirka 150 inbjudna gäster från Sverige och Norge. Temat för kvällen var att visa personal, kunder, partners och leverantörer vad Q Fotolab kan åstadkomma samt ta språnget in i den digitala tryckvärlden.

 

 

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg