Sveriges senaste tryckeri

PUBLICERAD: 29 maj 2012
UPPDATERAD: 29 maj
Från vänster: Stefan Wallin, Q Fotolab, Anders Dahlgren, Svensk Skolfoto, Magnus Bagge Tema klasskort, Trond Eliasson, Ariel Foto, samt Lars Axelsson, Q Fotolab.

Q Fotolab, med säte i Örebro, har en inriktning på produktion av skolfoton och kataloger. Företaget har nu storsatsat på ett nytt digitaltryckeri.

I samband med att Q Fotolab nu startar tryckeriverksamhet har lokalerna blivit för små och ett nytt eget hus har därför byggts på tomten intill. De nya lokalerna är på hela 2200 kvadratmeter och är väl anpassade för verksamheten.

Investeringar har gjorts i ny fotoframkallare från Image Solutions, en Xerox Igen XXL digital tryckpress samt en C.P Bourg Nearline bookletmaker från Insert Nord.

Lokalinvigning och driftsättning skedde den 21 maj med cirka 150 inbjudna gäster från Sverige och Norge. Temat för kvällen var att visa personal, kunder, partners och leverantörer vad Q Fotolab kan åstadkomma samt ta språnget in i den digitala tryckvärlden.

 

 

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke