Gigantisk mässa flyttar

PUBLICERAD: 13 juni 2012
UPPDATERAD: 13 juni

Wan Ifra tar tagit ett gigantiskt beslut. Årets stora tidningsmässa, som så sent som för en vecka sedan skulle avlöpa sista veckan i oktober i år, flyttas till Frankfurt. Som orsak anges att utställarna har begärt det i samtal i samband med och efter Drupa.

Wan-Ifras chef Jacob Mathew förklarar att rese- och transportkostnader för utställare och besökare reduceras när eventet ligger mitt i Europa. Vad han inte säger, är att det troligtvis inte kommer att säljas mycket tidningsprylar i Spanien/Portugal i år, medan Tyskland ångar på som om ingen kris pågick i världen.

Mässan har flyttats en gång tidigare. År 2000 skulle den ha varit i Stockholm, men efter protester om höga transport- och boendekostnader, så flyttades den till Amsterdam.

Årets Iframässa hålls nu i Frankfurt den 29 – 31 oktober.

 

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa