Utmanar Ipad

PUBLICERAD: 19 juni 2012
UPPDATERAD: 19 juni

Läsplattekriget går nu in i en ny fas när Microsoft släpper sin utmanare.

Microsoft Surface är en ny platta i bredbildsformat (16:9). Plattan har en skärm på 10,6 tum, vilket är något större än Apples Ipad.

Surface kommer att släppas i två modeller, en med ARM-processor som använder operativsystemet Microsoft RT, och en med tredje generationens Intel Core-processor, med Windows 8 Pro. Windows RT kan fås med antingen 32 eller 64 Gb och Windows 8 Pro med 64 eller 128 Gb. Windows RT har en HD-skärm, medan Windows 8 Pro-modellen Full HD-skärm.

Själva chassit är resultatet av en process som Microsoft kallar VaporMg, en kombination av aluminiumlegering, kemisk process och formgjutning. I chassit har man integrerat en fot för när man vill använda kameran eller se på video. Foten går att stoppa in i chassit när den inte används.

En smart funktion är Touch Cover, ett tre millimeter tjockt skärmskydd som är tryckkänsligt. Det gör att du ska kunna använda det som tangentbord. Touch Cover ansluts magnetiskt med Surface. Det finns även ett skydd som heter Type Cover, med ett mer traditionellt tangentbord.

 

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera