Utmanar Ipad

PUBLICERAD: 19 juni 2012
UPPDATERAD: 19 juni

Läsplattekriget går nu in i en ny fas när Microsoft släpper sin utmanare.

Microsoft Surface är en ny platta i bredbildsformat (16:9). Plattan har en skärm på 10,6 tum, vilket är något större än Apples Ipad.

Surface kommer att släppas i två modeller, en med ARM-processor som använder operativsystemet Microsoft RT, och en med tredje generationens Intel Core-processor, med Windows 8 Pro. Windows RT kan fås med antingen 32 eller 64 Gb och Windows 8 Pro med 64 eller 128 Gb. Windows RT har en HD-skärm, medan Windows 8 Pro-modellen Full HD-skärm.

Själva chassit är resultatet av en process som Microsoft kallar VaporMg, en kombination av aluminiumlegering, kemisk process och formgjutning. I chassit har man integrerat en fot för när man vill använda kameran eller se på video. Foten går att stoppa in i chassit när den inte används.

En smart funktion är Touch Cover, ett tre millimeter tjockt skärmskydd som är tryckkänsligt. Det gör att du ska kunna använda det som tangentbord. Touch Cover ansluts magnetiskt med Surface. Det finns även ett skydd som heter Type Cover, med ett mer traditionellt tangentbord.

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)