Böwe Systec och HP bygger kuverteringslösning

PUBLICERAD: 21 juni 2012
UPPDATERAD: 21 juni
Heiner Kudrus, vd för Böwe Systec, och Kathy Tobin, Vice President och General Manager Specialty Printing Systems på HP.

Böwe Systec och HP har byggt en gemensam print ondemand-lösning för kuvertering – Epod.

Centralt för Epod är HPs C500 Color Print Module och Böwe Systecs teknik som kan kompensera för dynamiskt tjocklek. Tillsammans gör dessa komponenter att man ska kunna printa på fyllda kuvert i en hastighet på upp till 22 000 kuvert i timmen.

Idén bakom det gemensamma projektet började med att Böwe Systec såg hur majoriteten av företagets kunder använde otryckta kuvert för sina utskick. Men logotyper i färg, meddelanden, erbjudanden och självklart adressering, skapar mer uppmärksamhet och höjer öppningsgraden.

HP C500 Color Print Module har en produktionshastighet på 152,4 meter per minut i upplösningen 600 dpi. Skrivhuvudena har en bredd på 108 millimeter. Den gemensamma lösningen innehåller även Böwe Systecs patentsökta teknik för variabel kuverttjocklek, som klarar mellan 1–15 millimeters tjocklek.

 

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper