Böwe Systec och HP bygger kuverteringslösning

PUBLICERAD: 21 juni 2012
UPPDATERAD: 21 juni
Heiner Kudrus, vd för Böwe Systec, och Kathy Tobin, Vice President och General Manager Specialty Printing Systems på HP.

Böwe Systec och HP har byggt en gemensam print ondemand-lösning för kuvertering – Epod.

Centralt för Epod är HPs C500 Color Print Module och Böwe Systecs teknik som kan kompensera för dynamiskt tjocklek. Tillsammans gör dessa komponenter att man ska kunna printa på fyllda kuvert i en hastighet på upp till 22 000 kuvert i timmen.

Idén bakom det gemensamma projektet började med att Böwe Systec såg hur majoriteten av företagets kunder använde otryckta kuvert för sina utskick. Men logotyper i färg, meddelanden, erbjudanden och självklart adressering, skapar mer uppmärksamhet och höjer öppningsgraden.

HP C500 Color Print Module har en produktionshastighet på 152,4 meter per minut i upplösningen 600 dpi. Skrivhuvudena har en bredd på 108 millimeter. Den gemensamma lösningen innehåller även Böwe Systecs patentsökta teknik för variabel kuverttjocklek, som klarar mellan 1–15 millimeters tjocklek.

 

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

3D-action i skyltmakandet

Signtools visar 3D-printade skyltar och tillverkning av frigolitskyltar i sin monter under Sign&Print Scandinavia. Dessutom blir det Sverigepremiär för ett nytt monteringsbord från CWT och PVC-fria DTF- och HTV-transfer.
Signtools

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8