Färgprint följer inte prognoserna

PUBLICERAD: 27 juni 2012
UPPDATERAD: 27 juni

Användning av färgprint följer inte prognoserna. Det konstaterar Infotrends, som anser sig ha missbedömt kraften i den förändring som nu sker.

– Vi tror nu att antalet printade färgsidor kommer att öka med 18,5 procent årligen, och inte 15 procent som vi hittills sagt, säger Ralf Schlozer på Infotrends. Det är kraften i övergången till rullmatade inkjetpressar samt, i någon mån, B2 inkjetpressar, som vi hittills underskattat. Den tidigare prognosen var på 15 procent årlig tillväxt. Vi kan också nu säga att vi bedömer att höghastighets rullmatade inkjetmaskiner kommer att stå för halva antalet printade sidor.

Övrigt kommer att produceras med toner.

Mängden svartvita utskrifter fortsätter att minska, med ungefär 4,7 procent årligen. Den totala volymen – svartvitt och färg tillsammans – ökar årligen med 2,8 procent. 2011 stod de svartvita utskrifterna för 75 procent av det totala antalet sidor. Fem år senare, år 2016, kommer det enligt Infotrends prognos att ha ändrat sig så att svartvitt bara står för hälften av de utskrivna sidorna.

De här talen är hämtade från de helt nya rapporterna

U.S. Production Printing & Copying Market Forecast: 2011-2016 och

Western Europe Production Printing & Copying Forecast: 2011-2016

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8