Bording köper superlönsamt svenskt tryckeri

PUBLICERAD: 9 augusti 2012
UPPDATERAD: 9 augusti

Det danska börsnoterade it-företaget F.E. Bording, som bland annat sköter det elektroniska betalningssystemet på Öresundsbron och äger digitaltryckerier i Sverige, har köpt NP Tryck i Helsingborg. NP Tryck är ett familjeföretag sedan flera generationer och har de senaste många åren drivits och ägts av Ralph Paulsson med familj. Med köpet vill Bording koncernen, som också driver betalningssystemen i exempelvis de två danska varuhusen Illum och Magasin, stärka sin ställning inom butiksmaterial. Det är ett område som de började förvärva i, när de tidigare i år köpte Halmstad Tryckeri.

– Som ett led i Bording koncernens strategi att växa inom nischade kommunikationslösningar har Bording förvärvat NP Tryck AB, säger Bordings svenska vd Kenneth Fritzon.  Bolaget har under flera år upparbetat en stark position inom butiksmaterial och skyltar till butiker i Sverige, så kallat In-Store material.

NP Tryck har kontrakt med ett antal ledande varumärken och butikskedjor. Produktsortimentet innehåller också en rad artiklar producerade på olika plastmaterial. Verksamheten har vuxit med i snitt tio procent under de senaste åren och omsatte 2011 drygt 60 miljoner kronor, med ett bra resultat.

– NP Tryck förväntas tillföra Bording koncernen både ökad omsättning och förbättrad lönsamhet, säger Kenneth Fritzon. Verksamheten kompletterar tidigare förvärv inom aktiviteter gällande butiksmaterial. Genom att förstärka och fokusera marknadsbearbetningen till de större varumärkena och butikskedjorna, räknar Bording med att växa inom detta segment i såväl Sverige som i Skandinavien. Köper vi ett bolag om året, så är det kul. Då är vi snart lika stora som Bording i Danmark. Vi tjänar mer pengar än de så det är roligt om vi också blir större.

– Bording som helhet verkar på en marknad som växer. Även det traditionella arbetet i Pålsboda och digitaltryckeriet i Borås växer. Där har vi kunnat ta fram nya produkter i samarbete med de förvärvade företagen, avslutar Kenneth Fritzon.

 

Bild: Ralph Paulsson, vd  och ägare till NP Tryck.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959