Vad är en Art Workshop?

PUBLICERAD: 9 augusti 2012
UPPDATERAD: 9 augusti

Munken lanserar Art Workshop! 

Det är en ny, tryckt guide till obestruket papper och guiden ska ge bättre tryckresultat.

Bra tryckkvalitet på obestruket papper uppnås när det slutgiltiga tryckresultatet uppfyller alla de förväntningar som definierades när man gjorde pappersvalet. Att åstadkomma detta handlar i grunden om kommunikation. Därför delar Arctic Paper nu med sig av sitt omfattande kunnande om obestruket papper i nya Art Workshop – Munken Guide till obestruket papper. 

– Vad är kvalitet i trycksammanhang? Vem ska avgöra denna fråga, som ju ytterst handlar om tycke och smak? Kvalitet är att uppfylla förväntningarna på resultatet, anser Arctic Papers Leif-Arne Karlsen. Och då handlar det om att underlätta kommunikationen mellan de olika experter som är inblandade i produktionen.

– För att bidra med språket som gör det möjligt att tala kvalitet, har vi utvecklat en ”bibel” för tryck på obestruket papper, Art Workshop/Munken Guide till obestruket papper.

Guiden, som är på drygt hundra sidor, tar upp alla de frågor som kan uppkomma i produktionsprocessen. Den är uppdelad i fyra avsnitt: papper, repro, tryck och efterbehandling.

– Papper är ett fantastiskt material. Naturligt, förnybart, återvinningsbart – och oöverträffat som bärare av kreativa idéer. Så har det också varit basen för storytelling genom kulturer, århundraden och generationer.

– Guiden ska fördjupa kunskapen om hur man bäst hanterar obestruket papper och uppnår önskat resultat. Den innehåller allt från det mest basala till riktigt avancerad, ny och uppdaterad information. Vi hoppas den ska bli uppskattad och flitigt använd som referens i diskussioner mellan tryckerier och trycksaksköpare, avslutar Leif-Arne Karlsen.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449