Stockholms-tryckeri byter chef

PUBLICERAD: 27 augusti 2012
UPPDATERAD: 27 augusti

Fredrik Fastlund blev i slutet av augusti vd för TMG Sthlm. Tryckeriet är en del av koncernen Taberg Media Group och omsatte förra året 97 miljoner.

Enligt Fredrik Fastlund är den stora utmaningen för dagens tryckerier att kunna mer än att trycka.

– Vår nya digitala värld har skapat nya format, nya läsvanor och nya distributionsformer av kommunikationsmaterial, säger Fredrik Fastlund.Dagens tryckerier måste vara en helhetsleverantör i ordets rätta bemärkelse. Inte bara av offset- och digitaltryck av allt från visitkort till jättevepor, utan samtidigt utgöra en professionell samtalspartner i skapandet av optimala systemlösningar, distribution, portobesparingar, affärsutveckling.

TMG Sthlm har dock inga planer på att överge produktionen av mer eller mindre exklusiva trycksaker och böcker.

– Nej, de hårt förvärvade kunskaperna vill man ju inte skall försvinna ur huset, säger Fredrik Fastlund. Det handlar snarare om vad vi är utöver ett tryckeri. Ju fler färdigheter vi kan erbjuda – med bibehållen kvalitet, miljöhänsyn och precision – desto attraktivare blir vi. Allt fler uppdragsgivare vill hålla nere antalet leverantörer i syfte att spara tid och pengar.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper