Bättre stansning med nytt Xeikon-program

PUBLICERAD: 12 september 2012
UPPDATERAD: 12 september

Xeikon Vectorizor är en ny programvara från Xeikon för att skapa bättre integration mellan digitalpressen och laserstansenheter.

Programmet är ett tillägg till Xeikons frontend X-800 och är framtaget för att förbättra kommunikationen mellan de digitalpressar som använder X-800 och anslutna lanserstansmaskiner för etikettproduktion.

– Automatisering och integration är två viktiga komnponenter för att få ut maximalt med nytta av digitaltrycket, säger Jeroen Van Bauwel, Xeikons produktmarknadschef. Nu när laserstansning börjar mogna finns det ett behov att automatisera funktionerna. Xeikon Vectorizor är det perfekta verktyget för detta.

Från jdf- eller pdf-filer som genererats av ett MIS- eller ERP-system kan Xeikon X-800 skapa vektorfiler som skickas vidare till laserstansen. Filerna bygger stansformen utifrån ”ramar” som överförs till stansen. Samtidigt printas streckkoder bredvid etiketterna som markerar vilka vektorformer som stansen ska använda. Eftersom varje etikett kan ha olika former i flödet är det bara frontenden som vet vilka etiketter som ska användas.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959