Adobe Edge tar hand om apparna

Adobe lanserar Edge Tools & Services, en ny uppsättning verktyg och tjänster som ska förenkla för formgivare och utvecklare att skapa webbdesign och appar.

HTML5 har under de senaste åren seglat upp som en ny standard för utveckling av webbplatser, oavsett plattform. Med Edge Tools & Services kommer Adobe nu med ett paket med verktyg för HTML5, JavaScript och CSS3 för utveckling av appar för smarta mobiler och läsplattor samt webbdesign för olika plattformar.

– Vi är angelägna om att ge utvecklarna de verktyg som behövs för att lyfta nätet till nästa steg i utveck­lingen. Därför erbjuder vi Edge Tools & Services-paketet gratis till alla Creative Cloud medlemmar, bland annat Edge Animate 1.0, säger Johan Lopes, teamledare och Web Business Development Manager på Adobe i Norden.

Flera av verktygen i paketet är tillgängliga omgående, bland annat den kompletta versionen av Edge Animate 1.0, som redan har laddats ned i förhandsversion av över en halv miljon användare. Även Adobe Edge Inspect 1.0 (tidigare kallat ”Shadow”), Adobe PhoneGap Build 1.0 och Adobe Edge Web Fonts är klara för leverans.

Adobe Edge Tools & Services finns omgående tillgängligt kostnadsfritt via Adobe Creative Cloud. Mer information om Creative Cloud finns på www.adobe.com/go/creativecloud.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *