Visitkort skickar kontaktinfo till mottagaren

PUBLICERAD: 4 oktober 2012
UPPDATERAD: 4 oktober

Det brittiska onlinetryckeriet Moo.com, som specialiserar sig på olika kortapplikationer, börjar snart erbjuda visitkort med NFC-teknik som skickar kontakinformationen direkt till mottagarens mobiltelefon.

NFC, Near Field Communication, är en teknik som bygger på RFID, men där du kan göra mer avancerade applikationer som betalning från din mobiltelefon, registrering av buss- och tunnelbaneresor med mera.

Den lösning som Moo.com tagit fram bygger på att man stoppar in ett programmerbart NFC-chip i ett visitkort med två papperslager. Chippet programmeras med kontaktdata och nästa gång någon vill ha din adress så håller du bara fram ditt visitkort mot personens mobil (med stöd för NFC, förstås), varpå kontaktdatat trillar in i dennes kontaktbok.

De NFC-baserade korten som Moo.com erbjuder kan dock användas till många fler saker.

– Det kan länka till en webbplats, öppna en karta och visa en rutt, starta ett Skype-samtal eller innehålla en kupong, säger Richard Moros, vd och grundare av Moo.com. Eftersom chippen kan programmeras om och om igen så finns det egentligen inga begränsningar.

Källa: Printweek.com

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg