Visitkort skickar kontaktinfo till mottagaren

PUBLICERAD: 4 oktober 2012
UPPDATERAD: 4 oktober

Det brittiska onlinetryckeriet Moo.com, som specialiserar sig på olika kortapplikationer, börjar snart erbjuda visitkort med NFC-teknik som skickar kontakinformationen direkt till mottagarens mobiltelefon.

NFC, Near Field Communication, är en teknik som bygger på RFID, men där du kan göra mer avancerade applikationer som betalning från din mobiltelefon, registrering av buss- och tunnelbaneresor med mera.

Den lösning som Moo.com tagit fram bygger på att man stoppar in ett programmerbart NFC-chip i ett visitkort med två papperslager. Chippet programmeras med kontaktdata och nästa gång någon vill ha din adress så håller du bara fram ditt visitkort mot personens mobil (med stöd för NFC, förstås), varpå kontaktdatat trillar in i dennes kontaktbok.

De NFC-baserade korten som Moo.com erbjuder kan dock användas till många fler saker.

– Det kan länka till en webbplats, öppna en karta och visa en rutt, starta ett Skype-samtal eller innehålla en kupong, säger Richard Moros, vd och grundare av Moo.com. Eftersom chippen kan programmeras om och om igen så finns det egentligen inga begränsningar.

Källa: Printweek.com

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex