Ecoprint-grundare talar på Grafisk Miljödag

PUBLICERAD: 7 oktober 2012
UPPDATERAD: 7 oktober

På Grafisk Miljödag den 22 november kommer Frazer Chesterman, grundare till Ecoprint-mässan, att inledningstala om varför grafiska företag ska satsa ännu mer på hållbarhetsfrågor för att bli riktigt lönsamma.

– Vi är mycket glada över att  Frazer kommer och delar med sig av sina erfarenheter från Ecoprint, världens första mässa om hållbar tryckt kommunikation. Det är ett viktigt tillfälle för alla som jobbar med trycksaker, både producenter och köpare, att lära sig mer om de senaste trenderna, säger Maria Wikström på Grafiska Företagens Förbund som arrangerar Grafisk Miljödag i Stockholm den 22 november.

Många grafiska företag är ambitiösa med sitt engagemang för miljö och hållbarhetsfrågor. Men en stor utmaning är hur man ska kommunicera med sina kunder på bästa sätt. Därför kommer en stor del av Grafisk miljödag i år att handla om just hur man ska kommunicera sitt miljöarbete på bästa sätt. Det finns många fallgropar och det gäller att inte ”grönmåla” sin verksamhet eller att få det att framstå som att man gör det. Det gäller både tryckerierna, som kommunicerar med sina kunder, och alla företag som kommunicerar med slutkunden.

Dagen kommer också att behandla flera andra aktuella frågor så som det nya miljömärket för trycksaker, EU Ecolabel, och en helt ny standard för att beräkna en trycksaks koldioxidutsläpp.

Mer information finns på webbplatsen för Grafisk Miljödag.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa