Molnetlösning för visitkort

PUBLICERAD: 9 oktober 2012
UPPDATERAD: 9 oktober

Har du svårt att få lönsamhet när du trycker visitkort? Här är ett tips som i USA gör att tryckerierna dubblar priset på visitkort.

Programvaran Vizibility hjälper dig att skapa en qr-kod och en landningssida för varje visitkort. På landningssidan finns all kontaktinformation om personen som gav dig visitkortet.

Via ett enkelt gränssnitt fyller kunden själv i telefonnummer, e-postadress, Linkedin-, Facebook- och Twitter-kontakt etc. Alla som sedan får visitkortet kan scanna detta med en vanlig qr-kodsläsare och direkt få upp all information i sin telefon. De kan även med ett klick få all information om övriga medarbetare i den organisation som visitkortets ägare arbetar för.

 

Har hållit på i tre år

– Affärsmodellen är väldigt enkel, berättar James Alexander, som hoppade av från Adobe och startade bolaget Vizibility för tre år sedan.

– Tryckeriet betalar 1000 dollar om året och sedan kan de lägga upp hur många kunder och hur många visitkort som helst.

Allt är en molntjänst, så det tar ungefär tio minuters instruktion innan tryckeriet självt kan vara igång med systemet.

vizibility.com kan du testa och bli kund.

Om du producerar de nya visitkort som har ett rfid-chips i mitten, så kan det givetvis också läsas med det nearfield kort som sitter i nästan alla smartphones utom Apples. Då behöver du inte gå via en qr-kodsläsare utan kan bara dra visitkortet mot telefonens baksida.

 

 

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959