Böwe blev Best in Show på Graph Expo

PUBLICERAD: 10 oktober 2012
UPPDATERAD: 10 oktober

Böwe Systecs kuverterare Fusion Cross blev utnämnd till bästa produkt i sin kategori. Urvalet gjordes av den grafiska tankesmedjan What They Think, på uppdrag av Graph Expo mässan. För marknadschefen Joachim Koschier, med svenska rötter, var det en glad överraskning. Likaså för AGI, som redan i vintras åkte ner till Tyskland för att se och skriva om en prototyp till den nu färdiga maskinen.

– Ett amerikanskt företag har köpt minst ett dussin maskiner av oss. Jag får tyvärr varken säga vad företaget heter eller exakt hur många maskiner det handlar om. Men det är en mycket stor order, säger Joachim Koschier.

Det unika med Fusion Plus är att den är byggd så att kuvertet hela tiden befinner sig i rörelse medan det matas med brevet. Det minskar belastningen och tar bort smällen från när arket slår ner i kuvertbotten. I teorin kan hastigheten på maskinen dubblas, samtidigt som både material och kuvert skyddas bättre än i andra maskiner. Allt enligt de utvecklingsingenjörer som visade maskinen i våras.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)