Böwe blev Best in Show på Graph Expo

PUBLICERAD: 10 oktober 2012
UPPDATERAD: 10 oktober

Böwe Systecs kuverterare Fusion Cross blev utnämnd till bästa produkt i sin kategori. Urvalet gjordes av den grafiska tankesmedjan What They Think, på uppdrag av Graph Expo mässan. För marknadschefen Joachim Koschier, med svenska rötter, var det en glad överraskning. Likaså för AGI, som redan i vintras åkte ner till Tyskland för att se och skriva om en prototyp till den nu färdiga maskinen.

– Ett amerikanskt företag har köpt minst ett dussin maskiner av oss. Jag får tyvärr varken säga vad företaget heter eller exakt hur många maskiner det handlar om. Men det är en mycket stor order, säger Joachim Koschier.

Det unika med Fusion Plus är att den är byggd så att kuvertet hela tiden befinner sig i rörelse medan det matas med brevet. Det minskar belastningen och tar bort smällen från när arket slår ner i kuvertbotten. I teorin kan hastigheten på maskinen dubblas, samtidigt som både material och kuvert skyddas bättre än i andra maskiner. Allt enligt de utvecklingsingenjörer som visade maskinen i våras.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2