Böwe blev Best in Show på Graph Expo

PUBLICERAD: 10 oktober 2012
UPPDATERAD: 10 oktober

Böwe Systecs kuverterare Fusion Cross blev utnämnd till bästa produkt i sin kategori. Urvalet gjordes av den grafiska tankesmedjan What They Think, på uppdrag av Graph Expo mässan. För marknadschefen Joachim Koschier, med svenska rötter, var det en glad överraskning. Likaså för AGI, som redan i vintras åkte ner till Tyskland för att se och skriva om en prototyp till den nu färdiga maskinen.

– Ett amerikanskt företag har köpt minst ett dussin maskiner av oss. Jag får tyvärr varken säga vad företaget heter eller exakt hur många maskiner det handlar om. Men det är en mycket stor order, säger Joachim Koschier.

Det unika med Fusion Plus är att den är byggd så att kuvertet hela tiden befinner sig i rörelse medan det matas med brevet. Det minskar belastningen och tar bort smällen från när arket slår ner i kuvertbotten. I teorin kan hastigheten på maskinen dubblas, samtidigt som både material och kuvert skyddas bättre än i andra maskiner. Allt enligt de utvecklingsingenjörer som visade maskinen i våras.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449