Xanté satsar på volym med Impressia

PUBLICERAD: 18 oktober 2012
UPPDATERAD: 18 oktober

Xanté Impressia är företagets senaste printermodell, framtagen för volymproduktion i små- och medelstora företag, inhouse-tryckerier samt kontorsmiljöer.

Impressia klarar en rad olika material och format, som bestruket och bestruket, NCR, texturerat, etiketter samt kartongkvaliteter för till exempel visitkort.

Till utrustningen medföljer en fleranvändarlicens för företagets arbetsflöde Iqueue 7 Ultimate. Här finns det stöd för matchning av dekorfärger, oberoende cmyk- och densitetsjustering, offerter med mera.

Upplösningen ligger på 2400 dpi och kapaciteten på 50 sidor per minut i fyrfärg, första utskriften kommer efter åtta sekunder i färg och sju sekunder i svartvitt. Skriver du ut på kuvert i fyrfägr klarar maskinen 80 stycken per minut. Uppvärmningstiden uppges vara på under minuten.

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449