TB Screen växer med ny maskin och nya lokaler

PUBLICERAD: 6 november 2012
UPPDATERAD: 14 november

TB Screen i Västerås har investerat i en HP Scitex FB7600. Syftet är att hantera större upplagor. Företaget arbetar främst mot sektorerna retail och utomhusevent och har kunder i hela Skandinavien.

Företaget kör sedan tidigare fyra HP-maskiner. Den nya HP Scitex-maskinen ska särskilt användas för de många POS- och POP-jobben som man fått.

– HP Scitex FB7600 har allt och enligt mig levererar den en perfekt mix av produktionshastighet och printkvalitet, säger TB Screens Jonas Bergström, ansvarig för den digitala produktionen. Vi ville hålla alla dörrar öpna innan vi bestämde oss, men när vi jämförde två av konkurrenterna stod det klart att FB7600-modellen stack ut som det självklara valet som mötte våra krav.

Den nya maskinen är levererad av Schneidler och innefattar även en Hostert Automatic Loader.

TB Screen grundades 1978 och är nu inne på andra generationens ledarskap. Förra året steg försäljningen med 30 procent. Nu är man på gång att expandera till en skräddarsydd produktionsenhet på 5000 kvadratmeter, en fördubbling jämfört med den nuvarande lokalen.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg