Wacoms skisspenna uppdateras

PUBLICERAD: 28 november 2012
UPPDATERAD: 28 november

Wacoms digital skisspenna Inkling har uppgraderats och fått stöd för Adobe CS6 och Autodesk Sketchbook Pro 6.

Pennan kan användas på vilket papper eller skissblock som helst och har en tryckkänslighetsteknik med1024 nivåer för att avgöra hur hårt pennan trycks mot pappret. Dessa tryckvariationer är synliga i den digitala versionen som pennan ”överför” till en mottagare. Inkling kan också skapa olika lager i den digitala filen.

När skissen är klar ansluts mottagaren till datorn via USB för att överföra de sparade filerna som bitmap- eller vektorfiler. Filerna kan sedan öppnas med Inkling Sketch Manager för att redigera, ta bort eller lägga till lager eller ändra format. Filerna kan också överföras till program som Adobe Photoshop och Illustrator CS6 samt Autodesk Sketchbook Pro 6.

För de som redan äger eller kommer att köpa en Inkling inom kort erbjuder Wacom den nedladdningsbara uppdateringen för nerladdning. Alla registrerade Wacomkunder kan ladda ner uppdateringen efter inloggning här.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)