Wacoms skisspenna uppdateras

PUBLICERAD: 28 november 2012
UPPDATERAD: 28 november

Wacoms digital skisspenna Inkling har uppgraderats och fått stöd för Adobe CS6 och Autodesk Sketchbook Pro 6.

Pennan kan användas på vilket papper eller skissblock som helst och har en tryckkänslighetsteknik med1024 nivåer för att avgöra hur hårt pennan trycks mot pappret. Dessa tryckvariationer är synliga i den digitala versionen som pennan ”överför” till en mottagare. Inkling kan också skapa olika lager i den digitala filen.

När skissen är klar ansluts mottagaren till datorn via USB för att överföra de sparade filerna som bitmap- eller vektorfiler. Filerna kan sedan öppnas med Inkling Sketch Manager för att redigera, ta bort eller lägga till lager eller ändra format. Filerna kan också överföras till program som Adobe Photoshop och Illustrator CS6 samt Autodesk Sketchbook Pro 6.

För de som redan äger eller kommer att köpa en Inkling inom kort erbjuder Wacom den nedladdningsbara uppdateringen för nerladdning. Alla registrerade Wacomkunder kan ladda ner uppdateringen efter inloggning här.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449