Danagård Litho i avtal med BT Products

PUBLICERAD: 3 januari 2013
UPPDATERAD: 14 november

Danagård Litho har tecknat ett strategiskt avtal med BT Products, en del av Toyota Material Handling, om att utföra tryckeritjänster som manualproduktion, CD- och DVD-produktion samt kopiering.

Toyota Material Handlings produktion av trycksaker är varierande och man har därför behov av en partner med tillgång till webbaserade administrationstjänster, offsettryck och digitaltryck, menar man på Danagård Litho.

– Toyota Material Handling är ett företag som ställer stora krav på sina leverantörer avseende kvalitet, miljö, kostnad och leveranssäkerhet, säger Johanna Knudsen, Purchasing Manager Power & Control, BT Products. Vi är övertygade om att Danagård Litho kommer att tillgodose våra behov på ett tillfredställande sätt. Vi ser att de är ett kostnadseffektivt företag med nödvändiga miljöcertifieringar som drivs av engagerade ägare som också är aktiva i verksamheten.

Med 1850 anställda är Toyota Material Handlings verksamhet i Mjölby, i Sverige, en av de största produktionsenheterna i världen för tillverkning av materialhanteringsutrustning, som innehåller allt från lyftvagnar till staplare och skjutstativtruckar. Avtalet omfattar även Toyota Material Hand- lings reservdelsverksamhet i Mjölby, som har ett centrallager med över 40 000 reservdelar för omedelbar leverans över hela världen.

PÅ BILD: Danagård Lithos vd, Peter Hjelm.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)