Elanders köper i USA

PUBLICERAD: 3 januari 2013
UPPDATERAD: 14 november
Magnus Nilsson, Elanders vd.

Elanders köper den amerikanska tjänsteleverantören Midland Information Resources i Iowa, USA. Företaget erbjuder tjänster inom CMS, digitaltryck, efterbehandling och distribution.

– Det är mycket spännande att Midland kommer att bli en del av Elandersfamiljen, säger Tom Sheehan, vd för Midland. Vi har samarbetat under många år och Elanders har varit en värdefull resurs som hjälpt oss att skapa globala lösningar för våra kunder. Som en del av Elanders ser jag fram emot att öka vår närvaro i Nord- och Sydamerika och ta tillvara de synergier som finns i dessa två starka organisationer.

Elanders är sedan 2008 etablerade på den amerikanska marknaden och förvärvet innebär att Elanders nu ökar sin närvaro i USA. Den grafiska marknaden i USA är världens enskilt största och uppskattas omsätta 200 miljarder dollar på årlig basis. Av denna del står digitaltryck, som Midland huvudsakligen är verksamt inom, för cirka 10 procent och visar en stadig tillväxt.

– Med förvärvet av Midland får vi en stark lokal kundbas och stärker vårt erbjudande till befintliga kunder med verksamhet i USA, säger Magnus Nilsson, vd och koncernchef för Elanders AB. Midlands innovativa lösningar för global print management kompletterar Elanders erbjudande till större internationella bolag, vilket är i linje med vår strategi att vara en global leverantör till globala kunder som har behov av lokala leveranser i olika världsdelar.

Enligt Elanders får man genom förvärvet av Midland tillgång till både innovativa lösningar och avancerad teknik inom digitaltryck samt en stark kundbas där mer än 50 procent av företagets omsättning kommer från Fortune 500-företag. Midland kommer fortsatt att drivas under sitt nuvarande namn och ledning.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)