Östertälje på gång med ny åttafärgare

PUBLICERAD: 8 januari 2013
UPPDATERAD: 8 januari

Östertälje tryckeri är just nu i slutskedet av installationen av en Komori 840P. Enligt tryckeriets produktionschef Stefan Wåhlin kommer man att vara igång skarpt första eller andra veckan i februari.

Tryckeriet har kört med Komori sedan 1989 och har sedan tidigare två Komori-maskiner. Dels en femfärgare i 50×70-format, dels en sexfärgare med lackverk som nu alltså byts ut mot den nya åttafärgaren 840P. Man har även digitaltryck i form av en Xerox 700 och en utförlig bokbinderiavdelning.

– Vi har lång och stabil erfarenhet av Komori, vilket gör att det känns extra tryggt att göra ytterligare investeringar. Nu ser vi fram emot ökad effektivitet med hjälp av både kortare ledtider och ökad produktionshastighet. Det passar våra typer av jobb perfekt.

– Vi har alltid upplevt att Komori är produktionssäkra, vi har sällan servicepersonal hos oss. Dessutom har våra pressar alltid gett ett bra tryckresultat.

Enligt Stefan Wåhlin ser man en trend i inkommande jobb med broschyrer i större upplagor. Det är en av anledningarna till den nya pressen

– Vi kände att vi vill ha en skön-vidermaskin, det gör att vi kan komma upp ett steg i produktionskapaciteten och det är viktigt för att hålla jämnt tempo med de jobb som kommer in.

– Annars har vi inga direkta kundsegment som vi arbetar mot, det är allt från minsta visitkortsjobb till större återkommande kunder.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449