HP släpper verktyg för väggdekor

PUBLICERAD: 10 januari 2013
UPPDATERAD: 10 januari

HP har tagit fram en ny lösning för trycksaksleverantörer som vill kunna erbjuda sina kunder produktion av väggdekor. Lösningen premiärvisades på heminredningsmässan Heimtextil, i Frankfurt, Tyskland i början av januari.

I lösningen ingår flera komponenter. En av dessa är HP Wall Art Solution, en molnbaserad tjänst med verktyg för formgivning, visualisering och produktion av skräddarsydda väggdekor. Från den nya samarbetspartner AVA ingår formgivningsprogram samt en särskild ripp. Dessutom släpper HP en rad olika material särskilt anpassade för just väggdekor. Bland dessa material finns obestrukna och bestrukna kvaliteter och en rad specialmaterial.

HP ser att själva printningen görs på Designjet L26500 och L28500, om det gäller kortare serier, och Scitex LX600 respektive LX850 om det handlar om större volymer.

Man erbjuder även en gratislicens som gäller ett år på HP Wall Art Solution.

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex