HP släpper verktyg för väggdekor

PUBLICERAD: 10 januari 2013
UPPDATERAD: 10 januari

HP har tagit fram en ny lösning för trycksaksleverantörer som vill kunna erbjuda sina kunder produktion av väggdekor. Lösningen premiärvisades på heminredningsmässan Heimtextil, i Frankfurt, Tyskland i början av januari.

I lösningen ingår flera komponenter. En av dessa är HP Wall Art Solution, en molnbaserad tjänst med verktyg för formgivning, visualisering och produktion av skräddarsydda väggdekor. Från den nya samarbetspartner AVA ingår formgivningsprogram samt en särskild ripp. Dessutom släpper HP en rad olika material särskilt anpassade för just väggdekor. Bland dessa material finns obestrukna och bestrukna kvaliteter och en rad specialmaterial.

HP ser att själva printningen görs på Designjet L26500 och L28500, om det gäller kortare serier, och Scitex LX600 respektive LX850 om det handlar om större volymer.

Man erbjuder även en gratislicens som gäller ett år på HP Wall Art Solution.

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449