Snabbare scanners för stora volymer

PUBLICERAD: 15 januari 2013
UPPDATERAD: 15 januari

Canon lanserar två A3-scannrar som gör det möjligt att snabbt bearbeta stora dokumentvolymer. De nya modellerna image formula DR-G1100 och DR-G1130 passar särskilt bra för digitala posthanteringscentraler och för specialiserade scanningsföretag.

De kompakta scannrarna image formula DR-G1100 och DR-G1130 är efterföljarna till image formula DR-6050C, DR-7550C och DR-9050C. Med de nya modellerna höjs produktiviteten med scanningshastigheter på upp till 200 respektive 260 sidor per minut. Båda scannrarna har automatiska dokumentmatare för 500 ark, som snabbt och tillförlitligt bearbetar stora dokumentvolymer i en enda körning. Den rekommenderade arbetskapaciteten ligger på upp till 25 000 respektive 30 000 scanningar per dag.

Användaren kan välja många olika dokumenttyper tack vare en ny, rak pappersbana. Man kan scanna allt ifrån mycket tunt papper (20 g/m2) till tjocka kort (255 g/m2), och med funktionen folioläge kan till och med dokument i A1-format scannas. Matningsmekanismen har tre valbara matningslägen som ger en jämn scanning av olika dokumenttyper utan avbrott. Apparaterna är utrustade med sensorer som upptäcker häftklamrar och därmed förhindrar att dokumenten skadas. Det finns även ett manuellt matningsläge som gör scanning av besvärliga dokument enkel.

”Processen att ta konvertera pappersdokument till digitala är fortfarande en kritisk punkt för organisationer som vill höja produktiviteten och minska kostnaderna. Många organisationer som hanterar stora volymer pappersbaserad information inrättar därför ”digitala posthanteringscentraler”, där dokumenten kan scannas och bearbetas mer effektivt. Snabb och pålitlig scanning är otroligt viktigt i de här krävande miljöerna. Vi möter detta behov med att lansera image formula DR-G1100 och DR-G1130 som klarar högre hastigheter, bättre pappersmatning och större daglig arbetskapacitet än våra tidigare modeller, säger Erik Strandskog, produktchef på Canon Svenska AB.

Funktionerna i scannrarna kan utökas ytterligare genom att ansluta Canons image formula flatbäddsscannerenhet 201 eller 101 och scanna inbundna dokument och böcker i A3- eller A4-format.

 

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959