Snabbare scanners för stora volymer

PUBLICERAD: 15 januari 2013
UPPDATERAD: 15 januari

Canon lanserar två A3-scannrar som gör det möjligt att snabbt bearbeta stora dokumentvolymer. De nya modellerna image formula DR-G1100 och DR-G1130 passar särskilt bra för digitala posthanteringscentraler och för specialiserade scanningsföretag.

De kompakta scannrarna image formula DR-G1100 och DR-G1130 är efterföljarna till image formula DR-6050C, DR-7550C och DR-9050C. Med de nya modellerna höjs produktiviteten med scanningshastigheter på upp till 200 respektive 260 sidor per minut. Båda scannrarna har automatiska dokumentmatare för 500 ark, som snabbt och tillförlitligt bearbetar stora dokumentvolymer i en enda körning. Den rekommenderade arbetskapaciteten ligger på upp till 25 000 respektive 30 000 scanningar per dag.

Användaren kan välja många olika dokumenttyper tack vare en ny, rak pappersbana. Man kan scanna allt ifrån mycket tunt papper (20 g/m2) till tjocka kort (255 g/m2), och med funktionen folioläge kan till och med dokument i A1-format scannas. Matningsmekanismen har tre valbara matningslägen som ger en jämn scanning av olika dokumenttyper utan avbrott. Apparaterna är utrustade med sensorer som upptäcker häftklamrar och därmed förhindrar att dokumenten skadas. Det finns även ett manuellt matningsläge som gör scanning av besvärliga dokument enkel.

”Processen att ta konvertera pappersdokument till digitala är fortfarande en kritisk punkt för organisationer som vill höja produktiviteten och minska kostnaderna. Många organisationer som hanterar stora volymer pappersbaserad information inrättar därför ”digitala posthanteringscentraler”, där dokumenten kan scannas och bearbetas mer effektivt. Snabb och pålitlig scanning är otroligt viktigt i de här krävande miljöerna. Vi möter detta behov med att lansera image formula DR-G1100 och DR-G1130 som klarar högre hastigheter, bättre pappersmatning och större daglig arbetskapacitet än våra tidigare modeller, säger Erik Strandskog, produktchef på Canon Svenska AB.

Funktionerna i scannrarna kan utökas ytterligare genom att ansluta Canons image formula flatbäddsscannerenhet 201 eller 101 och scanna inbundna dokument och böcker i A3- eller A4-format.

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)