Infotrends spår ljus framtid för bläckstråleteknik

PUBLICERAD: 17 januari 2013
UPPDATERAD: 14 november

Infotrends har genomfört en ny studie för att undersöka hur kontorsmarknaden ställer sig till skrivare med bläckstråleteknik. Studien resulterar i en rad rekommendationer hur leverantörer bör prioritera produktegenskaper och identifiera och hantera marknadens viktigaste behov.

Trots den senaste tidens framsteg inom bläckstråleteknik för kontor, fortsätter laserskrivare att dominera kontorsmiljöer världen över. I själva verket uppskattar Infotrends att cirka 73 procent av utskriftsenheterna på kontor under 2011 var laserbaserad. Detta kan jämföras med 27 procent för bläckstråleskrivare.

Branschens uppfattning är att användarna tror att laserskrivare är mest lämpliga för kontorsbruk, medan bläckstråleteknik är bäst lämpad för hem- och mindre företag.

Trots att Infotrends kan se en ljus framtid för bläckstråleteknik i kontorsmiljö, beror detta på hur leverantörerna identifierar och hanterar marknadens viktigaste behov.

För att till fullo dra nytta av den förväntade tillväxten av marknaden för bläckstråleteknik, behöver leverantörerna se till att säkerställa sina insatser både när det gäller produktutveckling, försäljning, marknadsföring samt respons från kunderna från hela världen.

Som en del av denna studie tillfrågade Infotrends cirka 750 befintliga kunder i 15 länder som redan har bläckstråleteknik i kontorsmiljö och 1500 kunder som inte använde bläckstråleteknik.

Resultaten av undersökningen har gjort det möjligt för Infotrends att komma med ett antal tydliga rekommendationer om produktens egenskaper och funktioner som leverantörer av bläckstråleskrivare bör prioritera.

Läs hela studien på…Is Inkjet Printing Technology Ready to Transform the Office Printing Environment? 

Infotrends är världsledande på marknadsundersökningar och en strategisk konsultfirma för digital bildbehandling och lösningar för dokumentindustrin.

Ytterligare information om Infotrends finns på webben på www.infotrends.com

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R