21 Grams förvärvar Postsort

Det svenska postföretaget 21 Grams förvärvar samtliga aktier i Postsort och KC Data. De båda företagen står bakom adresserings- och sorteringsprodukterna Postsort och Mailsort.

Enligt 21 Grams är förvärvet ett sätt att stärka erbjudandet ytterligare mot tryckerier och bokbindare för utskick av direktmarknadsföring och posttidningar.

21 Grams kommer fortsätta att supportera och utveckla funktionaliteten i Postsort, men även fokusera på att erbjuda tilläggstjänster som porto-optimering och möjlighet till rabatterade portoköp via fler postoperatörer, till Postsorts kunder

– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att fördjupa vår tjänsteleverans mot direktreklamsidan, som står för halva den nordiska postmarknaden, säger Stefan Blomqvist, vd på 21 Grams. Vi ser en tydlig trend där kunderna efterfrågar porto och tryck i ett gemensamt paket, drivet av både lägre kostnader och enklare hantering. I ljuset av det ser vi Postsorts kunder, tryckerier och bokbindare, som viktiga partners att sampaketera våra postlösningar tillsammans med.

Samtliga kunder, partners och anställda medföljer i förvärvet. Postsorts verksamhet flyttar under januari till 21 Grams huvudkontor vid Globen i Stockholm.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: