Fujifilm ökar kapaciteten på UV-bläck

Fujifilm meddelar att de öppnar en ny produktionsenhet för storformatsbläck i Broadstairs, England. Syftet är att kunna öka produktionen av UV-bläck.

Produktionsenheten har utvecklats under två år och är resultatet av en investering på fyra miljoner euro. Fujifilm räknar med att kunna öka den årliga produktionen av UV-bläck med 56 procent. Den årliga produktionskapaciteten ligger på 6000 ton, från små 250 milliliters-behållare till 10-litersbehållare.

Enligt Colin Boughton, verksamhetschef vid den nya produktionsenheten, kommer man genom ett samarbete att utveckla nästa generations dispersionsteknik. Det kommer att innebära att man kan få ner storleken på pigmentpartiklarna till under 100 nanometer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *