Convertec ny agent för Industrial Inkjet

PUBLICERAD: 27 februari 2013
UPPDATERAD: 27 februari

Convertec Graphic Technics blir generalagent för Industrial Inkjet i Skandinavien.
– Att Industrial Inkjet får en bredare leverantör i Sverige ger ekonomiska möjligheter till etikettryckerierna. De kan få en mycket kostnadseffektiv produktion genom att integrera digitalteknik med konventionell teknik, säger Peter Nobelius, VD på Convertec.
Industrial Inkjet (IIJ) tillverkar inkjetskrivare för etiketter och har sin hemvist i Storbritannien. Med IIJs digitala, fyrfärgsskrivare går det att få lönsamhet i små upplagor genom att koppla inkjetskrivaren till en befintlig flexotryckpress.
Convertec ligger i Partille utanför Göteborg och sedan det startade 1987 har företaget framför allt kommit att leverera konverteringsmaskiner till förpackningsbranschen.
Peter Nobelius på Convertec säger sig också under 2013 års två första månader ha känt vårtecken inom etikettbranschen.
– Marknaden har fått bra fart, även om orderstorlekarna går ner. Det känns helt klart som om det lättar och folk vågar satsa igen.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke