Ännu lättare falskartong från Metsä Board

PUBLICERAD: 29 april 2013
UPPDATERAD: 29 april

Metsä Board förbättrar sina falskartongprodukter Avanta Prima, Simcote and Carta Elega. Resultatet har bland annat blivit ännu lättare kartong och nyanser optimerade för olika användningsområden, menar företaget.

– Vi har svarat på kundernas behov genom att utveckla våra högkvalitativa kartongprodukter till att ännu bättre passa olika användningsområden, säger Pasi Piiparinen, Senior Vice President för Metsä Board Paperboard, Europas ledande tillverkare av kartong tillverkad av färskfiber.

Avanta Primas bulk har förbättrats, vilket gör att ytvikterna sänkts i hela sortimentet. Avanta Prima har utvecklats för att möta kraven från marknaden för hälso- och sjukvårdsprodukter och ytegenskaperna har därför optimerats för att tillåta Datamatrix 2D-koder. Nyansen har optimerats för att förstärka den visuella vitheten.

Simcote har nu fått en förbättrad bulk som ska ge ett bättre utbyte med samma tjocklek och styvhet. Ytvikterna har sänkts i hela sortimentet.

Nyansen av Carta Elega är optimerad för att förstärka den visuella vitheten.

 

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper