Öka värdet på visitkorten

PUBLICERAD: 6 maj 2013
UPPDATERAD: 6 maj

neopost_icard

Neopost har tagit fram en lösning som ökar värdet på de visitkort som tryckeriet säljer och ger tryckerierna en ny möjlig intäkt. Det handlar om mjukvaran Neo iCard, som gör att tryckeriets kunder kan berätta mycket mer med sina visitkort.

– Med ett vanligt visitkort berättar du vem du är och hur man kommer i kontakt med dig. Med iCard berättar du väldigt mycket mer, säger Mats Svensson (på bild), som är ansvarig för affärsområdet New Business hos Neopost Sverige, där lösningen utvecklats.

Det Neopost gjort är att låta en unik hemsida kopplas till varje visitkort. När kundens kund scannar av visitkorten med en QR-kodsläsare får de – förutom den grundläggande informationen till sitt digitala visitkort – även tillgång till de unika informationssidor som visitkortets kod hänvisar till. Dessa sidor är levande och kan enkelt styras och ändras av exempelvis marknadschefen hos slutkunden, visitkortet blir en ny marknadsföringskanal.

– En mäklare kan till exempel länka till de bostäder som är till salu just nu. När nya objekt kommer upp, så plockas de gamla bort och QR-koden länkas till de nya objekten.

Börjar med några
Neopost visade iCard lösningen på Print-mässan i februari och fick där kontakt med flera intresserade tryckerier.

– Vi börjar nu med att fokusera på att få igång några tryckerier och deras kunder, säger Mats Svensson.

iCard består av en molnbaserad mjukvara med en speciell registreringssida för respektive tryckeri. Varje gång tryckeriet säljer in visitkort till en kund, erbjuder det samtidigt möjligheten att koppla personliga sidor till korten. Accepterar kunden erbjudandet, så lägger tryckeriet in en QR-kod och varje visitkortsinnehavare kan kopplas direkt till de websidor som är relevanta för denne.

Varje personlig hemsida innehåller koppling till:

– Personlig information

– Företagsinformation

– Koppling till företagets sociala medier

– Reklam för företaget

Lösningen anpassar sig själv, beroende på vilken typ av smarttelefon som scannar QR-koden.

– Är det en iPhone så ser det ut som en iPhone-app, är det en enhet med Android, så anpassar den sig till det. Det ser alltid snyggt ut.

Sociala medier
Marknadschefen är en person som Neopost tror att det kan vara speciellt klokt för tryckeriet att bearbeta. Det är en person som förstår värdet av att utöka visitkortet som informationsbärare.

– Tänk gärna också på kopplingen till sociala medier, säger Mats Svensson. En koppling kan t ex vara till Linkedin.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R