Agfa satsar på bredd och automatik

PUBLICERAD: 5 juli 2013
UPPDATERAD: 5 juli

Agfas 3,2 meter breda Anapurna M3200 rtr premiärvisades på Fespa.

– Trots att den är så ny, har vi fått loss den till Sign Scandinavia, berättar Nils-Arne Sletten, som fanns på plats bland maskinerna på Fespa.

Det är den första Anapurnan som bara kör rulle till rulle (därav rtr i namnet). Precis som övriga Anapurna är det en uv-maskin. Den här har ett inkjethuvud som klarar att producera maximalt 116 kvm i timmen, med 90 kvm som alternativ, vid en genomsnittlig upplösning. Den höga hastigheten nås tack vare Konica Minoltas nya 1024-huvuds inkjet, som har högre frekvens och därför snabbare kan skjuta ut de 12 picoliter stora dropparna.

– Förutom fyrfärg är maskinen utrustad med light cyan och light magenta. Den har däremot inte vitt, eftersom den är tänkt för produktion på rullar av papper eller vinyl. Den kan också printa på mesh, men då krävs ett material som har ett skyddspapper på baksidan, så att det inte blöder igenom.

– Något vi är speciellt stolta över är hur perfekt rullen rullas upp, säger Nils-Arne Sletten och pekar på en full rulle från M3200.

 

Automatisk matning

De vanliga Anapurna har ju annars matning med både rullar och ark – ark som kan vara flera cm tjocka (till exempel dörrar). Det smarta här är att rullen kommer upp i en slits mellan arkmataren och skrivhuvudena. Det underlättar att göra i ordning nästa jobb med boards, medan ett jobb körs på rulle.

De här borden på Anapurna M2050 kan nu få en eftermonterad automatisk arkmatare.  Även den kommer att visas på Sign Scandinavia i september.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg