Linds Flexo säljs till Finland

PUBLICERAD: 9 augusti 2013
UPPDATERAD: 14 november

Marvaco är ett finskt företag som gör prepress till förpackningsbranschen. De har nu köpt Linds Flexo AB i Helsingborg, som arbetar inom samma område. Linds Flexo, som är 99 år gammalt, ägs av dess vd Mats Lind, som nu fortsätter som partner i Marvaco group. Han kommer även att fortsättningsvis leda den svenska verksamheten. 

Bolaget fortsätter sin verksamhet i Sverige under namnet Linds Flexo.

Marvaco levererar repro och klichéer samt förpacknings- och etikettlösningar till tryckerier och varumärkesägare.

– Samgåendet med Marvaco ger oss möjligheter att expandera verksamheten och växa med våra kunder i Sverige så som Marvaco har kunnat göra i Finland, säger Mats Lind.

Linds Flexo är certifierat enligt ISO 9001 och Marvaco har belönats med fler än 20 internationella utmärkelser och nomineringar för sin höga kvalitet i samarbete med sina kunder. 

Båda företagen säger sig ha varit tidigt ute med HD Flexo i sina respektive länder

Marvaco har 80 anställda i Sverige och Finland och omsätter cirka 75 miljoner kronor. Linds Flexo har 15 anställda och omsatte 17 miljoner kronor i fjol.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959