Bättre och snabbare Vutek

PUBLICERAD: 18 september 2013
UPPDATERAD: 18 september

Christian Loskog, Ulf Nilsson, Marabu

I Marabus monter hittar vi Christian Loskog och Ulf Nilsson framför Efis storformatskrivare Vutek gs3250lx

Den här maskinen har vi tidigare både skrivit och och testat, eftersom den arbetar med led-ljus för att härda uv-färgen. Fördelen där är att det är mycket lägre temperaturer och enklare material kan användas. Det är den maskinen som nu kommit i en lx-version, där det senaste är att den utrustats med gråskalehuvuden.

– Med nya huvudena får vi bättre upplösning och högre kvalitet med mindre åtgång av bläck, tack vare mindre droppar, säger Christian Loskog. Hittills har maskinen använt droppstorleken 12 picoliter när den kört 1000 dpi och 24 när den kört med 600. Nu varieras detta istället mellan 0 och 36 picoliter.

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS