Nytt förpackningstryckeri i Sunne

PUBLICERAD: 20 september 2013
UPPDATERAD: 20 september

Förpackningsklustret i Sunne får tillökning med nystartade HQ Print Sunne AB. Företaget startas och drivs av de tre Sunneborna Peter Neuman, Jan-Erik Olsson och Erik Robertsson som har lång erfarenhet i tryckeribranschen. Verksamheten kommer att ligga i Sunne med leveranser till hela Norden.

– Sunne har blivit något av ett tryckericenter i Sverige och vi tror att det finns plats för ytterligare en aktör. Vår styrka är att vi kommer att ha en toppmodern tryckmaskin med tio färgverk, stor flexibilitet och lite spill, säger Peter Neuman som har arbetat 27 år inom tryckeribranschen.

HQ print kommer att installera maskiner och produktionen kommer att starta under hösten. Trycktekniken som används är flexo, som är den vanligaste inom förpackningstryck. Kunder som man riktar sig mot är alla förpacknings- och emballageanvändare på den flexibla marknaden. Tryckmaskin och spolmaskin är av märke Soma och fullt utrustade med den senaste tekniken inom området. Produktion kommer att ske i nybyggda och anpassade lokaler med nära anslutning till E45.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w