Roland utvecklar större VersaUV LEF-20

PUBLICERAD: 26 september 2013
UPPDATERAD: 26 september

roland_lef-20

Storformatsleverantören Roland lanserar en version av UV-baserade planbäddsprintern VersaUV LEF-20. Det nya systemet kombinerar kraftigare LED-härdning med ECO-UV-bläck och optimerad printkontroll med en printyta på 20 tum. Kombinationen uppges säkra ökad produktivitet, användarvänlighet och printkvaliteten på UV-printade produkter till bland annat emballage.

LEF-20 printar på en rad olika material och 3D-föremål som golfbollar, nycklar, kulspetspennor, skal till smartphones, osv, i upp till 508 mm bredd, 330 mm längd och 100 mm tjocklek. Förbättrade UV-LED-lampor härdar snabbare vilket gör att printhastigheten fördubblas.

Rolands ECO-UV bläck finns i CMYK, klarlack och vitt med en opacitet på ca 40 procent.

Systemet är försett med ett lufttätt skydd som hindrar UV-ljuset från att tränga igenom.

LEF-20 inkluderar Roland VersaWorks, en specialdesignad RIP med intuitivt interface som är lätt ett hantera.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2