Nya förpackningsprodukter från Arctic Paper

PUBLICERAD: 16 oktober 2013
UPPDATERAD: 16 oktober

Arctic_small

Under familjenamnet AP-Tec lanserar Arctic Paper Grycksbo tre nya bestrukna produkter avsedda för olika förpackningsändamål; AP-Tec Liner, AP-Tec Pack och AP-Tec Flex.

Med utgångspunkt i bestrykningstekniken Mirroblade har leverantören, identifierat ett antal förpackningssegment och utvecklat produkter med hög bulk och bra tryckbarhet.

– Vi har under det senaste året genomfört ett omfattande utvecklingsprojekt som innefattat såväl marknadsstudier som teknisk produktutveckling vid bruket och hos förpackningstillverkare, säger Jaana Ahlroos, produktchef för Arctic Papers bestrukna sortiment.

• AP-Tec Liner är en högvit, bestruken helblekt liner speciellt lämplig för förtryckning och laminering på enkelwell eller solidkartong. Det passar bra i förpackningar till varumärken som kräver avancerat tryck, hög vithet och finish.

• AP-Tec Pack är en högvit, dubbelsidig, bestruken finkartong speciellt avsedd för mindre kapslar med höga krav på tryckkvalitet, processbarhet och kostnadseffektivitet.

• Den tredje produkten i sortimentet är AP-Tec Flex, ett högvitt, bestruket förpackningspapper som lämpar sig väl för extrudering och laminering av papper till s.k. flexible packaging.

– Våra AP-Tec produkter är alla tillverkade av nyfiber, vilket är en klar fördel mot returfiber i många applikationer. Miljömässigt har Arctic Paper Grycksbo nått långt genom att ha reducerat utsläppen av fossil koldioxid till noll i produktionen och ha en mycket låg vattenförbrukning. Självklart är alla viktiga certifikat vad gäller ISO, EMAS, FSCTM* och PEFC på plats, poängterar Jaana Ahlroos.

 

Genom åren har produkter, producerade vid Arctic Paper Grycksbo, även använts även utanför de traditionellt grafiska områdena för papper, t.ex. exklusiva påsar. Nu tar bruket i Dalarna steget fullt ut med nya produkter specifikt utvecklade för förpackningar.

Läs vidare

100 Revoria Press PC1120 installerade i Europa

Fujifilm har nu gjort sin hundrade installation av sin flaggskeppsmodell Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnit flera utmärkelser under åren.
IMG_4094

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Förvärvar maskinverksamheten från Signcom

I slutet av 2023 blev det klart att Signcoms ägare, representerat av Igepa Group, förvärvat Scandraft. Nu meddelar Signcoms vd Robert Nyblom att han startat bolaget Signcore som skrivit under en avsiktsförklaring med Igepa om att köpa loss maskinverksamheten i Sverige.
signcore-robert-simon-ucjv330

Senaste nytt

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konica

Explosivt bidrag vinner Print Power Awards

Designstudenten Isabella Wretman i Stockholm vinner årets Print Power Awards. Årets tema var yttrandefrihet och 22-åringens bidrag "Sprängkraft" föll juryn i smaken. 
isabella1