Nya förpackningsprodukter från Arctic Paper

PUBLICERAD: 16 oktober 2013
UPPDATERAD: 16 oktober

Arctic_small

Under familjenamnet AP-Tec lanserar Arctic Paper Grycksbo tre nya bestrukna produkter avsedda för olika förpackningsändamål; AP-Tec Liner, AP-Tec Pack och AP-Tec Flex.

Med utgångspunkt i bestrykningstekniken Mirroblade har leverantören, identifierat ett antal förpackningssegment och utvecklat produkter med hög bulk och bra tryckbarhet.

– Vi har under det senaste året genomfört ett omfattande utvecklingsprojekt som innefattat såväl marknadsstudier som teknisk produktutveckling vid bruket och hos förpackningstillverkare, säger Jaana Ahlroos, produktchef för Arctic Papers bestrukna sortiment.

• AP-Tec Liner är en högvit, bestruken helblekt liner speciellt lämplig för förtryckning och laminering på enkelwell eller solidkartong. Det passar bra i förpackningar till varumärken som kräver avancerat tryck, hög vithet och finish.

• AP-Tec Pack är en högvit, dubbelsidig, bestruken finkartong speciellt avsedd för mindre kapslar med höga krav på tryckkvalitet, processbarhet och kostnadseffektivitet.

• Den tredje produkten i sortimentet är AP-Tec Flex, ett högvitt, bestruket förpackningspapper som lämpar sig väl för extrudering och laminering av papper till s.k. flexible packaging.

– Våra AP-Tec produkter är alla tillverkade av nyfiber, vilket är en klar fördel mot returfiber i många applikationer. Miljömässigt har Arctic Paper Grycksbo nått långt genom att ha reducerat utsläppen av fossil koldioxid till noll i produktionen och ha en mycket låg vattenförbrukning. Självklart är alla viktiga certifikat vad gäller ISO, EMAS, FSCTM* och PEFC på plats, poängterar Jaana Ahlroos.

 

Genom åren har produkter, producerade vid Arctic Paper Grycksbo, även använts även utanför de traditionellt grafiska områdena för papper, t.ex. exklusiva påsar. Nu tar bruket i Dalarna steget fullt ut med nya produkter specifikt utvecklade för förpackningar.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449