Sharp lanserar trådlösa MFP:er med molnstöd

PUBLICERAD: 5 december 2013
UPPDATERAD: 5 december

sharp_MX_5141NSharp har lanserat fyra nya MFP:er med med molnetfunktionalitet som sammankopplar flera typer av information i företagets nätverk.

Modellerna heter MX-5141N, MX-5140N, MX-4141N och MX-4140N och har funktioner för utskrifter och kopior, scanning, samt ett brett utbud av möjliga tillval. Men det Sharp verkligen vill trumma för är möjligheten att integrera modellerna med kontorets arbetsflöden och de senaste arbetssätten.

– Den explosionsartade tillväxten av smartphones, surfplattor, trådlös teknik och, viktigast av allt, molnet har förändrat sättet som vi människor förväntar oss att få tillgång till och använda information. MFP måste vara en del av denna utveckling. Sharp antar nu en aktiv roll i att driva utvecklingen från basic dokumentproduktion till intelligenta enheter som kan hitta och leverera viktig företagsinformation direkt på begäran, säger Jonne Zachrisson, nordisk produktansvarig vid Sharps dokumentdivision.

De nya multifunktionsskrivarna har utskriftshastigheter på upp till 51 sidor per minut i färg och svartvitt, och har fullständig och omedelbar tillgång till Internet och molnet.

Den nya serien har också utrustats med bland annat automatiserade arbetsflöden som drivs av Sharp OSA, Adobe PostScript 3, snabb dokumentmatare, en intern hårddisk, och papperskapacitet på upp till 6 600 ark, samt flera olika alternativ för efterbehandling.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2