Sharp lanserar trådlösa MFP:er med molnstöd

PUBLICERAD: 5 december 2013
UPPDATERAD: 5 december

sharp_MX_5141NSharp har lanserat fyra nya MFP:er med med molnetfunktionalitet som sammankopplar flera typer av information i företagets nätverk.

Modellerna heter MX-5141N, MX-5140N, MX-4141N och MX-4140N och har funktioner för utskrifter och kopior, scanning, samt ett brett utbud av möjliga tillval. Men det Sharp verkligen vill trumma för är möjligheten att integrera modellerna med kontorets arbetsflöden och de senaste arbetssätten.

– Den explosionsartade tillväxten av smartphones, surfplattor, trådlös teknik och, viktigast av allt, molnet har förändrat sättet som vi människor förväntar oss att få tillgång till och använda information. MFP måste vara en del av denna utveckling. Sharp antar nu en aktiv roll i att driva utvecklingen från basic dokumentproduktion till intelligenta enheter som kan hitta och leverera viktig företagsinformation direkt på begäran, säger Jonne Zachrisson, nordisk produktansvarig vid Sharps dokumentdivision.

De nya multifunktionsskrivarna har utskriftshastigheter på upp till 51 sidor per minut i färg och svartvitt, och har fullständig och omedelbar tillgång till Internet och molnet.

Den nya serien har också utrustats med bland annat automatiserade arbetsflöden som drivs av Sharp OSA, Adobe PostScript 3, snabb dokumentmatare, en intern hårddisk, och papperskapacitet på upp till 6 600 ark, samt flera olika alternativ för efterbehandling.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)