Japansk känsla med Epsons nya konstpapper

PUBLICERAD: 17 december 2013
UPPDATERAD: 17 december

Med en ytvikt på 34 gram är Japanese Kozo Paper Thin framtaget för högkvalitativa fotografier, konstreproduktioner och interiördesign. Kozo-papperet är tillverkat av en typ av mullbär som används i Asien och Japan för traditionella papper. Trots sin lätta vikt och fina struktur ska papperet vara starkt på grund av Kozo-fibrerna, menar Epson.

Japanese Kozo Paper Thin gör att man kan producera en lång rad olika produkter, från japanska skärmar till rumsavdelare eller pappersfönster. Det kan användas på samma sätt som Kakemono, vilket är ett japanskt papper som är idealiskt för kalligrafi och som hängs på väggen. Det lämpar sig även för trumskinnsspänning på träramar. Denna flexibilitet låter konstnärer släppa loss sin kreativitet med ett media inspirerat av japansk tradition.

Kozo Paper är ett resultat av ett samarbete mellan Epson och Gary Wornell, som har skapat konst med hjälp av Epson-skrivare i över tio år.

 

 

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2